Fokhagymás fürj

Hozzávalók 4 fő: 
• 20 db fürj
• 1 liter kacsazsír
• 20 dkg vöröshagyma
• 15 dkg fokhagyma
• 1 szál póréhagyma
• 2 dl fehérbor
• 60 dkg burgonya
• 6 dl tejszín
• szerecsendió
• só
• bors

Elkészítés:
A póréhagymát feldaraboljuk, a burgonyát vékony karikákra vágjuk. Az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a tejszínnel. Őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és sütőformákba töltjük. Előmelegített. 200°C fokos sütőbe tesszük a formákat, és a burgonya tortácskákat megsütjük. A zsírt felhevítjük, és elősütjük benne a fürjeket. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzácsurgatjuk a fehérbort. A nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, és az egész fokhagymagerezdeket a hús mellé tesszük, majd az egészet sütőbe helyezzük, és 30 perc alatt teljesen átsütjük. Ezután tálalhatunk is.

Jó étvágyat!

Receptek

t recept

Hivatalos adataink

Buzsik Attila őstermelő
Telephely: 4465 Rakamaz, Akácfa u. 12.
Nyitvatartási idő: nincs, átvétel előre egyeztetett időpontban
Telefonszám: 06 30 262 7155
Őstermelői igazolvány száma: 1929296
TIR szám: 8656751
Adószám: 58891863-1-51
 
Buzsikné Lukács Györgyi egyéni vállalkozó
Telephely: 4465 Rakamaz, Akácfa u. 12.
Nyitvatartási idő: nincs, átvétel előre egyeztetett időpontban
Telefonszám: 06 70 414 81 67
Nyilvántartási szám: 39298482
Adószám: 66801977-1-35
Bank: OTP bank 
Számlaszám: 11773384-00194239-00000000

 

Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k (sütik) alkalmazásába. Amennyiben nem egyezik bele, kérem zárja be az oldalt. Bővebben